South Island 27 oktober


Vanochtend vertrokken van wat een prachtige camping had kunnen zijn. Het begon gisteravond hard te regenen en dat heeft zo ongeveer de hele nacht geduurd.
We hadden de camper voor de veiligheid al verplaatst naar een verhard stuk, want we waren echt bang dat we niet meer zouden kunnen wegrijden.
We vertrokken met regen en dat heeft nog even geduurd. Toen werd het blauwer. Het waaide echt hard, maar liever een harde wind dan heel veel regen.
We zijn eerst bij Waipapa point gestopt, waar de foto’s van o.a. de vuurtoren zijn gemaakt en de foto’s van de zeeuwleeuwen. Henk wilde het strand oploppen toen hij bijna tegen het mannetjes aanliep. Een beetje wit om de neus kwam hij naar boven gerend. Toen hebben we een veilig plekje gezocht om ze te bekijken, het was alweer fantastisch. Er is een uitkijkplek om de zeeuwleeuwen te bekijken en daar ging iedereen naar toe, maar er was daar geen zeeuwleeuw tegen zijn. Wij stonden letterlijk op de eerste rang en waren de enigen die ze zagen.
Daarna zijn we naar het meest zuidelijke puntje (Slope point) van de wereld gereden, als je de zuidpool niet meerekent, het was een bijzondere ervaring. Er stond heel veel wind en als we niet hadden opgelet waren we waarschijnlijk rechtstreeks naar de zuidpool gevlogen, die bijna 5000 km verderop ligt.
We staan nu op een freedom camping, wat betekent dat het gratis is, er zijn wel toiletten, maar voor de rest niets. Henk heeft een lekker maaltje gekookt, waar we nu van gaan genieten.
Voor morgenochtend staat de wekken op 5 uur, we willen naar de geeloogpinguins gaan kijken, die dan teruggaan naar zee.
De geeloogpinguïn (hoiho) is een van de zeldzaamste pinguïnsoorten ter wereld. Hij leeft uitsluitend in Nieuw-Zeeland en op enkele nabijgelegen eilanden.
Deze bijzondere pinguïn wordt ongeveer 65–75 cm groot en is herkenbaar aan zijn lichtgele ogen en gele band rond zijn achterhoofd.
Anders dan veel andere pinguïns leeft de hoiho vrij solitair. Overdag jaagt hij op vis en inktvis en vooral tegen de avond keert hij terug naar zijn nest aan land.
De soort is ernstig bedreigd, onder andere door ziekten, roofdieren en veranderingen in het voedselaanbod.
In de Catlins, onder andere bij Curio Bay, kun je deze bijzondere vogels met wat geluk in het wild zien. Houd daarbij ruime afstand, want ze zijn erg schuw.


guest

0 Reacties